Bérli, de nem lakik benne

Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának barátnője három éve kedvezményesen bérel egy szociális lakást a XIX. kerületi önkormányzattólde nem is lakik benne.

A hölgy, B. V. – aki egyben Kránitz alkalmazottja is – huszonegyezer forintot fizet havonta a lakásért, miközben lapunk úgy tudja, hogy nem is él a kívülről felújítottnak tűnő ingatlanban. Ezt megerősíti, hogy a helyi Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő, Dódity Gabriella szerint a villanyóra alig mutat fogyasztást az utóbbi években. Eközben ötven rászoruló család vár lakásra a kerületben – írja a magyarnemzet.hu

A szóban forgó ingatlan egy egy+fél szobás, összkomfortos, 35 négyzetméteres lakás, amelynek lakbére 21 ezer forint havonta. Mint az a szerződésből kiderült: „a bérbeadásra és a lakbér mértékének megállapítására a bérlő szociális helyzete alapján került sor”.

A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője úgy tájékozódott, hogy a lakás teljeskörűen felújított, amit ellenőrizni nem tudott, de a bejárati ajtó ránézésre új. „Folyosói pletyka, hogy hivatalosan nem is vette át az ingatlant a barátnő, aki egyébként a vagyonkezelő dolgozója, ezért kérdéses, a bérleti díjat és a közös költséget fizeti-e, ezt sem tudni” – írta. Hozzátette: Kránitz Krisztiánt többször felszólították a városházáról, hogy az általa vezetett vagyonkezelő vegye vissza a lakást, de ezt nem tette meg. 

Ugorj be Facebook oldalunkra is

Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük