Hadházy Ákos feljelentést tesz a kispesti út- és járdafelújítások miatt

Hétfő délelőtt korrupcióinfót tartott Hadházy Ákos, ahol kijelentette, addig üti a kispesti gyanús ügyeket, míg le nem mond Gajda Péter, a XIX. kerület szocialista polgármestere.

A sajtótájékoztatón részt vett Ferenczi István, a tényfeltáró bizottság felállítását elsőként javaslóLMP-s önkormányzati képviselő, illetve a momentumos Paróczai Anikó, a képviselő-testület átláthatósági biztosa.

Hadházy arról beszélt, több adatkérést is benyújtottak az önkormányzathoz, és a kapott dokumentumok „nem megnyugtatóak”. Mint mondta, Lackner Csaba a kiszivárogtatott videón beszél arról, hogyan tüntetik el a pénzt a kerületben, ami akár tűnhet nagyzolásnak is, de utána kell járni, hiszen meglehet, hogy igazat mondott.  Szerinte ha csak a tizede igaz annak, amikről a felvételen beszél, az az egész ellenzéket hitelteleníti el – írja a 444.hu

Hadházy szerint Kispesten az egyik módszer az volt, hogy bizonyos vállalkozások alaposan túlszámláztak, amit az önkormányzat szó nélkül kifizetett nekik. Arról, hogy mely cégek vettek részt ebben, korábban már volt szó; az egyik Somogyi Lászlóné, a képviselő-testület szocialista tagjának volt férje, Somogyi László cége, az Anildia Kft. A másik egy szintén hozzá köthető cég, a Compassion Kft.

Az útfelújítások többsége általában kátyúzást jelentett, ami nehezen ellenőrizhető, de a járdáknál Hadházy szerint szinte minden esetben nagyobb összeg szerepelt a végszámlán, mint a megrendelésben. Esetenként ez néhány millió forintot jelent, azonban rengeteg megbízásról van szó, amelyek összességében már jókora összeget jelentenek. Hadházy hangsúlyozta, hogy a műszaki átvételi jegyzőkönyvben az eltérés okát meg kell jelölni, ők azonban egyetlen olyan sem találtak, ahol ezt megtették volna.

Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük