Lebontják az Üllői út 202-204. előtti épületeket

Bemutatkozott az új rendőrkapitány, a testület egyebek mellett rehabilitációs szakrendelés indításáról, és az idei költségvetés módosításáról is döntött a csütörtöki ülésen.

Az ülés elején egyperces néma felállással adózott a testület az augusztusban elhunyt Kossuth-díjas díszpolgár, Harasztÿ István „Édeske” és a szeptemberben elhalálozott Puskás Éva, Puskás Ferenc húga emlékének.

Esküt tett a Fidesz–KDNP-frakció új tagja, Vidra Zoltán, aki Dódity Gabriellát váltja a képviselő-testületben. Vidra Zolatán a Tulajdonosi Bizottságban is elfoglalta a képviselőnő helyét.

Elbúcsúzott Kispesttől Plánk Róbert ezredes, akit Krammer György Zsolt ezredes váltott a kispesti rendőrkapitányság élén. A korábbi kapitány, aki különböző beosztásokban összesen több mint 30 évet töltött a kerületben és 12 évig vezette a kapitányságot, megköszönte a testület támogatását és segítségét, elmondta, példaértékű volt az együttműködés az önkormányzattal és a polgármesteri hivatal munkatársaival is. Gajda Péter polgármester (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd) az önkormányzat, Fekete László a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd-frakció, Lazányi Ferenc a Fidesz–KDNP-frakció nevében köszönte meg a szolgálatot.

Bemutatkozott a testületnek az új rendőrkapitány, aki elmondta, nagyon jól működő kapitányságot vett át elődjétől. Krammer György Zsolt ezredes a további együttműködés szükségességét emelte ki és további javulást tűzött ki célul.

A zárt ülést követően elsőként az önkormányzat és a Kispesti Egészségügyi Intézet között létrejött vagyonkezelési szerződést, majd az önkormányzat és a KMO Művelődési Központ között kötendő vagyonkezelési szerződést módosították a képviselők.

Döntött a testület az Üllői út 202-204. számú telkek előtti épületcsoport bontásáról. Az előterjesztő polgármester elmondta, sok probléma volt az épülettel, drogosok költöztek be, gyújtogatás is történt. Hangsúlyozta, hogy a bontással eltűnhet a szégyenfolt. Azt is hozzátette, hogy a probléma nem újkeletű, már 2019 előtt is fennállt, Kispest a megoldást keresi, a terv szerint december 31-ig megtörténik a bontás. Ferenczi István független képviselő az ingatlan fővárosi tulajdona miatt felvetette, hogy kap-e ellentételezést az önkormányzat a munkáért. Arató Gergely (DK), Kispest és Kőbánya országgyűlési képviselője elmondta, hozzá is sok panasz érkezett, a kispestiek szeretnék, ha megoldódna a probléma. Varga Attila alpolgármester (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd) a vitában arról beszélt, hogy a főváros a korábbi években ebben az ügyben is elzárkózott a megoldástól. A képviselő-estület végül Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) módosító javaslatát elfogadva – az önkormányzat folytasson egyeztetést a fővárossal a bontás költségeinek kompenzálásáról – bólintott rá az épületcsoport bontására. … folytatás

Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük