Barabás Richárd

Gyanús módon vásárolta meg a kínai vakcinákat a kormány

Gyanús módon vásárolta meg a kínai vakcinákat a kormány, a lélegeztetőgépeket pedig más országoknak osztogatja, miközben itthon lenne rájuk szükség – monda szombati online sajtótájékoztatóján a Párbeszéd Magyarországért (PM) szóvivője.

    Barabás Richárd kifogásolta, hogy a kormány az átláthatóságra hivatkozva tette nyilvánossá a szerződést a vásárlásról, de azt az „offshore-gyanús” Danubia Pharma Kft.-n keresztül intézte. Állítása szerint a vállalat tulajdonosi háttere homályos, a mögötte álló társaság részvényesei ismeretlenek, korábbi birtokosa pedig egy offshore társaság volt.

Hirdetés


    A szóvivő nem csupán azt kifogásolta, hogy a megállapodás nem közvetlenül a gyártóval köttetett, hanem azt is, hogy szerinte „morbid árat” kellett fizetni a Sinopharm-vakcinákért, miközben nyugaton – mint mondta – olcsóbban lehetett volna megbízható oltóanyagot venni.


    Hozzátette, hogy a miniszterek „teljesen hülyének nézik” az embereket, azt gondolván, hogy senki nem néz utána, és nem lát át az ilyen „turpiskodásokon”. Az ilyen „maszatos, mocsaras, bűzös offshore-világban” könnyű korrupciós ügyeket intézni, például az extraprofitot szétosztani „az eladó és a vevő nem hivatalos képviselői”, a strómanok között – fogalmazott Barabás Richárd.


    Visszautasította azt is, hogy a kormány az oltások felgyorsítását eredménynek tüntesse föl, mert szerinte Magyarország csak a halálozási rangsorban „sodródik” az élmezőnybe, és a lélegeztetőgépre kerülők száma is elérte a csúcspontot. Mindez egyáltalán nem a kormányzati teljesítmény magasiskolája – mondta az ellenzéki párt szóvivője.

Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük