Javaslat Kispest Díszpolgára címre

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (V.6.) önkormányzati rendelete alapján bármely kispesti lakos, valamint a kerületben székhellyel, telephellyel rendelkező civilszervezet javaslatot tehet a Kispest Díszpolgára cím és a Kispestért Díj adományozására. Politikai pártok a Kispest Díszpolgára címre tehetnek javaslatot.

A Kispest Díszpolgára cím a kerület lakosságának tiszteletét és megbecsülését kifejező elismerés, mely azon maradandó értéket alkotó, nagy megbecsülésnek örvendő személyek részére adományozható, akik kimagasló munkásságukkal hozzájárultak Kispest fejlődéséhez, a kerület jó hírnevének öregbítéséhez. Házaspár esetében a cím megosztva is adományozható. A cím posztumusz is adományozható.

Kispestért Díj azon Kispesthez kötődő személyek részére adományozható, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal, közéleti szerepvállalásukkal jelentősen hozzájárultak közösségük, szakmájuk és a kerület fejlődéséhez, a kerület jó hírnevének öregbítéséhez. A cím posztumusz is adományozható.

Elismerésre vonatkozó javaslatot az itt letölthető nyomtatványon, vagy az abban meghatározott tartalommal papír alapon, vagy elektronikus úton a polgármesternek címezve, 2021. február 20-ig lehet benyújtani.
E-mail-cím: elismeresek@kispest.hu
Postacím: Kispest Önkormányzata, polgármester – 1195 Budapest, Városház tér 18–20.

Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük