Levél a BFK vezérigazgatójához a Határ út ügyében

„A Határ út vonalában tervezett új út ügyében Gajda Péter, Kispest polgármestere és a Wekerlei Társaskör közös levélben fordult Vitézy Dávidhoz, a Budapesti Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához.

A levélben a polgármester és a Társaskör megerősítik kiállásukat az új útvonalterv mellett, amely a Wekerletelepet és a József Attila lakótelepet a lehető legrövidebb szakaszon érinti, a teljes nyomvonal kéreg alatt fut, ami által sokkal kisebb környezeti károkozás érhető el, valamint az erdő minimálisan sérül, mert a patak melletti vonalvezetés miatt a lehető legnagyobb összefüggő zöldfelület marad meg és az építkezés áldozatául eső növényzet túlnyomó része pótlásra kerülne.

Ennek a változatnak a támogatásáért lakossági aláírásgyűjtés indult, amelyhez már igen rövid idő alatt sok száz kispesti csatlakozott, és az aláírások száma folyamatosan növekszik.

Gajda Péter és a Társaskör levelükben ismételten ennek az új nyomvonalváltozatnak a legalaposabb megvizsgálását kérik, és várják annak eredményét – ahogy a szeptember 22-i online fórumon október 30-ai teljesítési határidővel ígéretet kaptak Vitézy Dávidtól.

Az új nyomvonalterv részletei és nyomtatható aláíróívek a Wekerlei Társaskör honlapján elérhetőek.”

Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük