DinoPark a KÖKI Bevásárlóközpont tetején

Szeptember elsejétől fogadja a látogatókat Magyarország első, állandó dinoszaurusz kiállítása és oktatóparkja, a DinoPark, a KÖKI Bevásárlóközpont tetején lévő kertben.

A DinoParkot megálmodó és üzemeltető cseh West Média tizedik parkja ez a budapesti, ezen kívül Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak korábban ehhez hasonló élményparkokat. Az elmúlt húsz évben folyamatosan fejlesztették modelljeiket, így a most kiállítottak a legújabb dinoszauruszok – mondta a mai sajtóbemutatón Jiri Machalek, a cég alapító tulajdonosa. A paleontológusok segítségével tervezett és összeállított oktató és szórakoztató parkban 25 helyszínt alakítottak ki, és 80 kisebb, nagyobb dinoszauruszt állítottak talpra. Az igazi ősinek látszó környezetben az élmények között találhatunk tanösvényt, paleontológiai játszóteret, a Föld történetét bemutató múzeumot, interaktív, élethű és mérethű replikákat, amelyek gondoskodnak a játékos tanulásról. Az itt kiállított életnagyságú dinoszauruszok közül 30 mozgatható, majd egy éven át készültek, és 5 kamionnal „utaztak” jelenlegi kiállítóhelyükre.

Gajda Péter polgármester a szerdai bemutatón arról beszélt, hogy 2011-ben, a KÖKI Terminál (ma KÖKI Bevásárlóközpont) építése és nyitása előtt sokan sokat vitatkoztak arról, kell-e ekkora bevásárlóközpont ide, a két kerület határára, lesz-e forgalma az üzleteknek, lesz-e vendég a szolgáltatóknál. Nem lett igazuk a kételkedőknek, mert a KÖKI évről-évre fejlődik, növekszik a látogatottsága, egyre szebb a környezet. És most itt lesz ez az egyedülálló produkció is, amely biztosan sok-sok érdeklődőt vonz majd.

A szomszéd kerület, Kőbánya alpolgármestere, Somlyódy Csaba reményét fejezte ki, hogy ez a vállalkozás azon kívül, hogy tartalmas és érdekes szórakozást kínál a családoknak, de elsősorban a gyerekeknek, jó hatással lesz a bevásárlóközpont forgalmára is.

Duszin Ádám, az Adventum csoport vagyonkezelő menedzsere köszönetet mondott mindazoknak, többek között az önkormányzatnak, a hatóságoknak, akik támogatták a bemutató létrejöttét, majd azt a pillanatot elevenítette fel, amelyben eldőlt, hogy a KÖKI tetejére mégis beköltözhetnek a dinók. Bevallása szerint ő maga nem hitt az ötlet, a program magyarországi megvalósíthatóságában, sikerében, míg Prágában saját szemével meg nem győződött arról, hogy ezek a mozgó és hangot kiadó dinófigurák szerethetőek, emberközeliek, a köréjük szervezett kiállítás, installációk, mutatványok, oktatóprogram pedig kifejezetten hasznosak és élvezetesek.

Duszin Ádám hosszan sorolta az elmúlt évek változásait: 18 ezer négyzetméteren újultak meg, szállodai színvonalúak lettek a mosdók, megszépültek a közösségi terek, 2500 folyóméteren cserélték ki a világítást is, csaknem teljesen készen van már a megszépült ételudvar is, de tavaly avattak egy korszerű Bringa Pontot is a kerékpárral közlekedőknek a buszterminál szintjén.

Fotók a kerület önkormányzati oldalán


Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük