BKK: négy megállót akadálymentesítenek ősszel 50-es villamos vonalán

Ősszel megkezdődhet négy megálló akadálymentesítése és korszerűsítése az 50-es villamos vonalán, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Colas Alterra Zrt. aláírta a vállalkozási szerződést.

    A BKK közleménye szerint a Colas Alterra Zrt. a Kossuth tér, az Árpád utca, a Baross utca (Béke tér irányú peron), valamint a Szarvas csárda tér megálló peronjait és -berendezéseit építi át. Elbontják a meglévő megállókat, majd korszerutasvárók és peronokat építenek új s -tájékoztatók elhelyezésével. Felújítják a csatlakozó út- és járdaszakaszokat, gyalogátkelőhelyeket, 39 új fát telepítenek és a zöldfelületet is rendezik.
    A járat utasai kerekesszékkel, valamint babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak majd a CAF-villamosok üzembe állítása után – írták.
    Az említett négy megálló a következő lépése a teljes vonal akadálymentesítésének, az első a Határ úti végállomás felújítása volt.
    A BKK közölte: a projekt a fővárosi önkormányzat, valamint az Európai Unió finanszírozásával bruttó 984,537 millió forintból valósul meg. A korszerűsítés előreláthatóan még ez év végéig elkészül.
    A közleményben kitértek arra is, hogy a BKK megállapodott a CAF-villamosok gyártójával, és a szerződésmódosításnak köszönhetően jövő májusig – teljesen vagy részlegesen – lehívhatja a még opcióban szereplő 51 villamost, ha lesz rá anyagi forrás.


Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük