Munkagépek a KAC-pályán

A képviselő-testület idén márciusban fogadta el azt az együttműködési megállapodást, amely szerint az MLSZ nagyméretű műfüves labdarúgópályát alakít ki a jelenlegi füves pálya helyett, valamint továbbá lehetőség lenne a meglévő 4 öltöző felújítására és újabb kettő építésére is a Önkormányzati Sporttelepen (KAC-pálya). Ezen kívül megépülne az 5 sávos, világítható futókör is. A beruházást a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) finanszírozza, bruttó költsége 200-220 millió forint.
Régi tervünk válik valóra a KAC-pálya felújításával. Az MLSZ-szel kötött együttműködési megállapodás szerint a szövetség nagyméretű műfüves focipályát alakít ki a füves pálya helyén, valamint felújítja a meglévő 4 öltözőt és újabb kettőt épít is. Ötsávos, kivilágítható futókör is épül. A tervek szerint november végéig befejeződik a beruházás, és egy megújult sportkomplexum várja majd a kispestieket, akik továbbra is ingyenesen használhatják a KAC-pályát – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.

A Kertész Csaba alpolgármestertől megtudtuk azt is, hogy az együttműködési megállapodás szerint az MLSZ vagyoni értékű jogként használati jogot kap a pályára az üzembe helyezéstől számított 15 évre. Ez alatt az önkormányzat az MLSZ-szel közösen használja a pályát és az öltözőket. Ez azt jelenti, hogy az MLSZ bérleti díj ellenében havi 44 órában tart igényt a pályára, a fennmaradó időben az önkormányzat rendelkezik a használatról. Hozzátette, a felújítás ideje alatt csak a tenisz- és a görkoripálya, valamint az étterem és a judóterem üzemel.

gajdapeter.hu

Érdekel minket a Te véleményed is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük